Biser mora 2024.godine – Brač, Hrvatska

25.03.2024. BISER MORA  je najveće kulinarsko takmičenje i festival u ovom dijelu Mediterana i Europe koji iz godine u godinu na ostrvu Brač okuplja vrhunske profesionalce, kuvare i kulinarske stručnjake iz cijeloga svijeta.

Manifestaciju organiziuje Udruga kuvara mediteranskih i europskih regija (ACMER/SKMER). Njegov osnivač, Miro Bogdanović, prvi je Biser mora pokrenuo još 2006. godine s misijom okupljanja kuvara, konobara, mentora, profesora strukovnog obrazovanja i studenata koji počinju svoju kulinarsku karijeru. Sve u svemu, oni donose svoje znanje, vještine, kompetencije, iskustvo, entuzijazam, strast i poštovanje prema kolegama, kulturi, tradiciji i gastronomiji.

Naša škola je i ove godine učestvovala na ovom prestižnom takmičenju sa tri učenice Jovana Ivanišević, Ivana Perović i Mersedes Meri Grgurević. Učenice su se takmičile u ekipnom dijelu u kategoriji Nacionalno jelo na moderan način i osvojile treće mjesto – bronzanu medalju. U pojedinačnom dijelu takmičenja učestvovale su sve tri učenice i osvojile : Jovana Ivanišević – kategorija meso – srebrna medalja, Ivana Perović – kategorija ribe – bronzana medalja i Meri Grgurević – kategorija piletina – bronzana medalja. Učenice su bile u pratnji mentora nastavnika Milana Gačevića i organizatora praktične nastave Željka Vukasovića. Učenicima i mentorima još jednom čestitamo na uspjehu.