Program Brižne porodice

Biti roditelj i/ili staratelj samo po sebi je težak posao. Ne postoje gotovi recepti i svakom roditelju i staratelju potrebna je podrška.

Prepoznajući ovu potrebu, JU Resursni centar ‘’Dr Peruta Ivanović’’ po prvi put organizuje besplatan dvanaestonedjeljni program Brižne porodice za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina. Ovaj program namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program se realizuje u maloj grupi od 10 do 15 roditelja. Susreti će biti organizovani jednom sedmično, četvrtkom, u trajanju od 2 sata. 28. marta će krenuti prva grupa polaznika. Mjesto održavanja radionica je u prostorijama Resursnog centra ‘’Dr Peruta Ivanović’’ u Kotoru.

Molimo zainteresovane roditelje da se prijave za učešće u programu najkasnije do 25.03.2023. godine sa kontakt podacima, imenom i prezimenom roditelja, i uzrastom djeteta, i to pozivom na brojeve telefona 068/325-937 I 067/314-983. BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN. POSEBNO SE OHRABRUJE UČEŠĆE OČEVA!

Program Brižne porodice za malu djecu, poznat i kao Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu, nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU od 2018. godine.

plakat_brizne_porodice_peruta_ivanovic A