DVODNEVNA STUDIJSKA POSJETA TIMA RANE INTERVENCIJE IZ CRNE GORE DOM ZDRAVLJA U NIŠU

12.10.2023. Tim za ranu intervenciju orijentisan na porodicu u Nišu, sa koordinatorskom ulogom u Domu zdravlja Niš, je organizator studijske posjete za Tim stručnjaka iz Crne Gore. Ovaj tim je u dvodnevnoj posjeti  mentorskom timu, koji je prepoznat kao primjer dobre prakse na nacionalnom nivou Srbije. Sastanak su otvorile pomoćnik direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić, supervizor i predstavnik BPS-a i konsultant UNICEF-a, profesorka Snežana Ilić. Prisutne je pozdravila direktorka Doma zdravlja Bijelo Polje Mirjana Varagić, direktor Resursnog centra Kotor Neđeljko Moškov, rukovodilac UNICEF-ovog programa za rani razvoj Crne Gore Ida Ferdinandi.
Sastanku je prisustvovala direktorka PU „Pčelica“ Niš Svetlana Mitić, direktorka škole za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ Niš Nataša Kaličanin, predstavnica niškog Centra za socijalni rad “Sveti Sava”,
predstavnici Udruženja roditelja „DAN“, predstavnici tima za ranu intervenciju Doma zdravlja Niš i predstavnici institucija iz Crne Gore.
Cilj ove posjete je sticanje praktičnih znanja i iskustva kroz dvodnevni rad sa praktičarima Tima za ranu intervenciju Razvojnog savjetovališta Doma zdravlja Niš.
Ovu studijsku posjetu finansirala je Evropska unija.