Predstavljanje rada JU resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” u okviru 20-tog Evropskog Balkanskog kongresa slušnih implanata i slušnih pomagala

11.10.2024. Tivat je domaćin ovogodišnje Evropskog Balkanskog kongresa slušnih implanata i slušnih pomagala u saradnji sa MED-EL-om koji se održava u hotelu Regent u Porto Montenegru od 10. do 13.oktobra. Organizaciju svega ovoga pomogla je dr Maja Jovanović i turistčka agencija Kompas Montenegro. U okviru kongresa održani su Okrugli stolovi i predavanja vezana za kohlearne(slušne) implante i slušna pomagala visoke tehnologije. Učesnici su bili iz 18 zemalja, eminenti stručnjaci iz oblasti ORL i audiologije, vezani za visoko specifičnu terapiju slušnih oštećenja.

Kao dugogodišnji partneri JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” imao je čast da predstavi svoj rad sa djecom koja su implantirana sa kohlearnim implantima firma MED-EL. Prezentacija rada je obuhvatala istorijat rada naše ustanove, te način rada od samog odabira potencijalnih kandidata do postoperativne rehabilitacije u našoj ustanovi. Prezentacija je održana na engleskom jeziku od strane direktora ustanove Neđeljka Moškova.