Direktor JU Resursnog centra Kotor na proslavi 5 godina rada NVO “I MI Boke”

06.07.2024. Nevladina organizacija Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) juče je organizovala proslavu povodom obilježavanja pet godina rada, u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu.

Prisutne je pozdravila izvršna direktorica I MI Boke, Miroslava Mima Ivanović.

,,Raditi za osobe sa invaliditetom (OSI), naročito u organizaciji koja u timu ima OSI, znači uložiti najmanje 20 posto više truda, snage, energije, finansijskih sredstava i organizacionih zadataka. Upravo zbog toga što se uvijek računa na neke dodatne prepereke, moramo unaprijed razmišljati, kako te prepreke prevazići. Ponosna sam, ali prije svega zahvalna, svima koji su u ovih pet godina dali doprinos u poboljšanju uslova za ostvarivanje prava OSI. Mogu slobodno reći tijelo naše organizacije je moja asistentkinja u radu, poslovna sekretarka I MI Boke  Ana Ćapin, ali i mnogi drugi su svoje vrijeme, trud i ljubav uložili u borbi za prava OSI, jer za ovaj rad mora, prije svega, da postoji ljubav”, kazala je Ivanović.

Ovom prilikom prikazan je kratak film o radu I MI Boke, dodijeljene su zahvalnice zaslužnim institucijama, donatorima, medijima i pojedincima/kama, kao i sertifikati polaznicima/ama osnovnog Kursa znakovnog. Sertifikate o odslušanom kursu gestovnog jezika kroz projekat koji su zajednički ostvarili JU Reesursni centar, Gimnazija I NVO “I MI BOKE” uručio je direktor Resursnog centra Neđeljko Moškov. Realizovano je i donatorsko veče za poboljšanje uslova života institucionalizovanih osoba s invaliditetom (OSI), pri čemu je Resursni centar na aukciji osvojio promotivni materijal sa logotipima NVO “I MI BOKE” sa uloženih 50€.

U muzičkom dijelu događaja nastupila je klapa Incanto iz Kotora.

Podsjetimo, I MI Boke je osnovana 11. aprila 2019. godine od strane troje mladih Kotorana/ki s invaliditetom (Andrija i Dunja Samardžić i Miroslava-Mima Ivanović), a registrovana 29. maja iste godine.